Šušvės midus – Tradicinis

5.5013.50

Pagamintas trečios kartos bitininko Eriko Augustinavičiaus šeimos Plinkaigalio k., Krakių sen., Kėdainių r. sav., šalia senas tradicijas menančio Plinkaigalio piliakalnio.

Išvalyti
Produkto kodas: N/A Kategorijos: , Žyma:

Aprašymas

Tautinio paveldo produktas
Tradicinis midus – ypatingas, prabangus, pagamintas pagal XIV a. midaus receptą iš
geriausio ir kvapniausio miško ir pievų medaus.
Sudėtis: medus, vanduo, kadagio uogos, apyniai. Stiprumas 12%
Skonis: saikingai saldus, šiek tiek kartumo, apynių ir kadagių poskonis.

Rekomenduojama patiekimo temperatūra 12-16 °C. Vartojamas kaip aperityvas, gali būti
derinamas prie jūros gėrybių ar desertų. Galima gerti karštą.

Įvertinimai ir apdovanojimai

  • 2015 Lietuvos vyno čempionatas – bronzos medalis.
  • 2016m. Lietuvos vyno čempionate pripažintas geriausiu lietuvišku midumi.

Papildoma informacija

Talpa

0,5 L stikle, 0,5 L keramikoje, 0,25 L keramikoje, 0,1 L keramikoje